Великите творци никога не умират, защото това, което оставят, живее собствен живот, неограничен от преходността на плътта.

В XXI век това правило е още по-изпълнимо, тъй като технологиите ни дават възможност да съхраняваме, пазим и предаваме изкуството под най-различни форми.

Такъв е случаят с Тим Берглинг, по-известен под псевдонима Avicii, който преди повече от година напусна този свят, но остави зад гърба си ритми, които ще вдъхновяват и вълнуват още години наред.

Тази седмица научихме, че около Коледа ще се появи игра, която по много цветен и динамичен начин ще ни накара да си тананикаме някои от най-големите хитове на покойния диджей.

Играта се нарича AVICII Avector и доста наподобява популярната мобилна игра Dancing Line, в която трябва да направляваме триизмерна линия през тесен лабиринт, докато всеки завой е в синхрон с музиката.

От трейлъра на играта виждаме обаче, че тя ще е доста по-разнообразна, цветна и вълнуваща, а в списъка от ритми са включени 25 от най-популярните парчета на Avicii.

Част от приходите от играта ще отиват директно към фондацията на Avicii, която се занимава с образование по отношение на психологическите трудности и причините, поради които хората прекратяват живота си.

Играта ще е достъпна за собственица на Nintendo Switch, Playstation, Xbox и РС, но не виждаме причина да не я видим и в Google Play и App Store.