Всички знаем, че дългите и стройни женски крака са фетиш за мнозина. Но така, както мъжете се заглеждат по дългокраки мадами, не по-малко са жените, които си падат по господа със същите физически дадености.

Последно изследване на Университета Кеймбридж, проведено с 800 жени, показва, че те предпочитат мъже с дълги крака. А причината е, че ги смятат за символ на здраве и благосъстояние. 

Снимка 356815

Източник: iStock

Според учените, до този извод се стига на подсъзнателно ниво, защото на пръв поглед няма логика да има връзка между дължината на краката и успеха в живота. Но дамите вероятно смятат, че по-ниските мъже страдат от комплекси и по-трудно успяват да се доказват и развиват.

Разбира се, женската логика е необятна и трудна за разгадаване материя, затова дори изследователите само правят предположения, цитирани от Daily Mail. Но пък е научно доказано, че при по-ниските мъже има по-висок риск от диабет тип две и високо кръвно.

Снимка 356819

Източник: iStock

Достигнато е и до оптималната дължина на краката на мъжете, която изглежда най-привлекателна за дамите - 91 сантиметра за господин, висок 1.83 м. От съществено значение за женското одобрение е и правилната пропорция на частите от тялото. Разбира се, привлекателността зависи и от много други фактори. Но със сигурност не от дължината на ръцете, заключват учените.