Сякаш Брекзит не внесе достатъчно смут на Острова, през следващите няколко месеца британците ще останат без нещо повече от европейския си паспорт.

От 15 юли достъпът до порно сайтове на територията на кралството ще бъде даван само срещу документ, свидетелстващ за възрастта на потребителя, съобщиха редица британски издания.

Подобна мярка представлява световен прецедент и цели да попречи на лицата под 18-годишна възраст да имат достъп до съдържание за възрастни.

"Искаме Великобритания да се превърне в най-безопасното място в света за сърфиране онлайн и тези нови закони ще ни помогнат да го постигнем", казва Марго Джеймс, министър на дигиталната и креативната индустрия на Острова.

Документите, чрез които жителите ще могат да потвърждават възрастта си, са кредитна карта, паспорт или шофьорска книжка. 

Проверката ще се осъществява чрез система, наречена AgeID, която ще се появява като цензурирана страница при отварянето на порно сайт.

Верификацията на документи ще е уникална за всеки сайт и ще трябва да се осъществява при отварянето на нов уеб адрес.

Така 2019 г. ще бъде запомнена от днешната младеж на Острова като годината, в която спряха порното и потока от източноевропейци. Поне едното да бяха оставили...

Брекзит роди уникален графит

Брекзит роди уникален графит

Банкси нарисува как се маха звезда от знамето на ЕС