Въпреки инфантилната си природа, емоджитата някак мимолетно се превърнаха в един от основните механизми за комуникация през XXI век.

Независимо от възрастта, почти всеки от нас слага поне по една картинка с плезещо се или друго човече в края на съобщенията си.

И докато според някои подобен тип общуване изглежда нелеп, безсмислен и детски, учени от Индиана, САЩ, твърдят, че емоджитата имат директен ефект върху сексуалния ни живот.

Снимка 439151

Източник: iStock

Учените са провели проучване с 5000 души, една трета от които редовно ползват емоджита в съобщенията си към потенциалните им партньори преди първа среща.

Оказва се, че тези хора имат доста по-голям шанс да стигнат до спалнята още на първата среща, както и да създадат дълготрайни интимни отношения с отсрещната страна.

Те имат по-голям шанс да получат целувка на първа среща и да стигнат до втора такава.

Снимка 439152

Източник: iStock

Според учените причината за това е, че емоджитата позволяват да изразим чувства и емоции, които трудно бихме могли да предадем само чрез букви.

Емоджитата, казват те, са начин да станем интимни с потенциалния си партньор, още преди да сме го видели на живо.

За съжаление обаче, изследването не разглежда кои емоджита са най-ефективни в изграждането на интимност, което означава, че ще трябва да продължим да експериментираме.