Samsung се готви да направи най-голямата си инвестиция в САЩ в историята си за строежа на мега фабрика, възлизаща на 17 милиарда долара, предава Wall Street Journal. 

Илон Мъск, Tesla и стартът на производството на електромобилите в завода в Германия

Tesla превзема и Европа

Доста сериозна заявка

Очаква се строежът да стартира през 2022 г. и да бъде завършен през 2024 г., а основният фокус на предприятието ще е производството на полупроводници, които се оказаха една от най-трудно достъпните стоки през последните години. 

В този дух главният изпълнителен директор на Samsung Electronics Device Solutions Division Кинам Ким разкрива, че компанията цели да си осигури собствен източник на чипове, за да може да продължи да произвежда продуктите си с досегашните си темпове. 

Снимка 552954

Източник: Samsung

Проектът се дирижира от администрацията на президента Байдън, която е обещала на Samsung данъчни облекчения до 92.5% за първите 10 години от дейността на фабриката. 

Освен директни инвестиции Samsung ще предложи на американците поне 1800 работни места в Остин, Тексас, където се говори, че ще бъде вдигната фабриката. 

Снимка 545266

Източник: iStock

Самият строеж се очаква да привлече около 6500 строителни работници, които ще трябва да построят здания с обща площ от пет милиона квадратни метра. 

DDR5 SDRAM платките и как количествата бяха изчерпани заради недостига на компоненти

Светът остава без RAM платки заради недостига на компоненти

Нови количества - евентуално догодина

Това ще е втората фабрика на Samsung на територията на САЩ, а според някои разбирачи западната страна има потенциала да се превърне в сериозен конкурент на Китай в производството на чипове и електронни компоненти.