В днешно време е много трудно човек да стои далеч от смартфона си. Тази малка джаджа ни предлага лесен достъп до почти всичко, от което имаме нужда, където и да се намираме.  

Какво ни се случва, когато изтрием Facebook

Какво ни се случва, когато изтрием Facebook

Ефектите на #DeleteFacebook

И понеже социалните мрежи пък вървят ръка за ръка с пристрастяването към телефона, това започва да се превръща в огромен проблем. Точно пристрастяването към телефона, таблета и компютъра е в основата на повечето ни провали, според Робин Шарма

Снимка 404744

Източник: iStock

Шарма е известен с мотивационните си лекции, като не една и две компании са прибягвали до услугите му. В едно от последните си видеа той разяснява и как според него извършваме предателство спрямо таланта си

Съветите на Робин Шарма, за да сме по-продуктивни

Кой е навикът, който успешните хора са изградили

Не на всеки му стиска, но си заслужава

В основата на всичко е технологията. Робин Шарма казва, че всеки от нас проверява телефона си средно по над 100 пъти на ден. Това води до разсейване - разсейване спрямо работата ни, а в дългосрочен план и разсейване спрямо целите и амбициите ни. 

Бил Гейтс и въпросите, с които измерва успеха си през годината

Въпросите, с които Бил Гейтс измерва успеха си

Някои неща не можем да ги купим с пари

Избирайки да проверяваме известията си на всеки пет минути, всъщност се опитваме да избягаме от нещо, което е загнездено дълбоко в съзнанието ни - това, че страдаме от някои наши избори в живота и смятаме, че не сме пълноценни. 

Снимка 404746

Източник: iStock

Според Шарма, с разсейването бягаме от истинските проблеми, а в много случаи то е в основата на провалите в личен и професионален план.   

Бил Гейтс и книгите, които са го впечатлили през 2018 г.

Кои книги впечатлиха Бил Гейтс през 2018 г.

Магнатът обича да чете, а ние да слушаме съветите му

Пример за целеустремен и успял човек е Бил Гейтс, защото в годините, когато е разработвал Microsoft, не е искал нищо странично да го разсейва от целта му. Ето защо се е отказал то гледането на телевизия и слушането на музика за известен период от време.