Макар обикновено да си представяме психопатите като Джак Изкормвача, истината е, че често те изглеждат абсолютно нормални. Това, разбира се, само по себе си ги прави трудни за идентифициране.

По дефиниция от учебниците по психология личност с психопатичен характер е човек с надуто и грандоманско чувство за себе си и умение за манипулиране на други хора. Както споделят и от Business Insider, крайната диагноза рядко е проста.

Нещото обаче, на което психопатите обикновено държат, е кариерата. Много от тях заемат лидерски позиции, заради своята безскрупулност, опасен чар и безстрашие. Те са много добри във взимането на бързи решения, но не се чувстват комфортно в професии, свързани с повече емоции, като терапевти или медицински сестри.

Снимка 356886

Източник: iStock

Кевин Дътън, британски психолог и писател, специализиращ в изучаването на психопатията, прави списък с различни професии, които привличат най-много психопати.

"Функционалните психопати", както ги нарича Дътън, използват непоколебимите си и харизматични личности, за да изпъкнат в обществото чрез работата. С други думи, психопатите често живеят като нормални хора.

Нека видим и Топ 10 на най-желаните професии и ръководни постове, които привличат психопатите, класирани от низходящ във възходящ ред, според английския психолог.

10. Държавен служител

9. Главен готвач

8. Духовно лице

7. Полицай

6. Журналист

5. Хирург

4. Продавач

3. Водещ в радиото или телевизията

2. Адвокат

1. Изпълнителен директор

Психопатите не могат да бъдат излекувани

Психопатите не могат да бъдат излекувани

Къде се крие причината