Nestle Япония стана първата компания в света, която комерсиализира естествения розов шоколад, като стартира нова серия KitKat.

През септември миналата година известният швейцарски производител на какао Barry Callebaut създава шоколад "ruby" - първият нов естествен розов цвят на шоколада, откакто белият шоколад вижда бял свят през 30-те години на миналия век.

Сега Nestle си колаборира с Barry Callebaut, за да направят KitKat Sublime Ruby, дело на главния готвач Ясумаса Такаги.

Ограничената серия на продукта вече е в продажба в седем специализирани KitKat магазина в Япония и Южна Корея, онлайн и в около 80 сезонни магазина за шоколадови изделия на територията на Япония.

Розовата серия на KitKat е натоварена със специалната задача да се превърне в идеалния романтичен подарък в навечерието на Свети Валентин.

Рубиненият шоколад е с естествено розов цвят, произведен без добавки или изкуствено ароматизиране. Шоколадът има плодов вкус и е уникално допълнение към колекцията KitKat.

Nestle има мисия да произвежда шоколад с намалено съдържание на захар. През март миналата година компанията обяви плановете си да изреже 7500 тона захар от своите продукти през 2018 г. Тя ще бъде заменена с по-големи количества други съставки, а броят на калориите в продуктите ще бъде ограничен.