Вчерашният ден на Откритото първенство на Австралия се оказа особено напрегнат, но не заради съперничество на корта. След "Мача на легендите" по двойки, някощашната номер едно в женския тенис Мартина Навратилова се качи на стола на съдията и повдигна въпроса за името на "Маргарет Корт Арена" преди микрофонът й да бъде спрян.

Стадионът "Маргарет Корт" в Мелбърн е кръстен на легендарната австралийска тенисистка, която обаче има доста противоречиви обществени и политически възгледи. Тя открито е агитирала против правата на хомосексуалистите и бисексуалните хора, публично е очерняла играчи с такава сексуална ориентация и е призовавала за бойкотирането им. Освен това е била привърженик на апартейда в Южна Африка.

Навратилова, която се ожени за дългогодишната си партньорка Юлия Лемигова през 2014 г., от години апелира за смяна на името на стадиона. В нейна подкрепа застана друга тенис легенда, известна със "скандално" поведение - Джон Макенроу.

След като микрофонът й беше спрял, Навратилова слезе от съдийското столче, но заедно с Макенроу вдигнаха плакат, на който пишеше "Evonne Goolagong Arena". Ивон Гулагонг е австралийска тенисистка от аборигенски произход, печелила четири пъти Откритото първенство на Австралия. Двамата тенисисти предлагат "Маргарет Корт Арена" да бъде прекръстен на "Ивон Гулагонг Арена".