Сваряваме пастата, приготвяме отделно соса и сервираме, като сипваме от пастата в чиния, след което поливаме със соса. Вероятно това е начинът, по който болшинството от нас приготвяме пастата по този начин у дома. Оказва се обаче, че е той е погрешен.

Лимонова паста с маслини, как да я приготвим и каква е хранителната стойност на една порция

Как да приготвим лимонова паста с маслини

Лека и вкусна рецепта за лятото

Достатъчно е да изгледаме няколко кулинарни предавания, в които се приготвя популярното италианско ястие, за да разберем, че най-добрият начин да завършим пастата, е в тигана.

Когато тя е сварена ал денте, я прехвърляме в съда със соса и добавяме там и малко от водата, в която се е готвила пастата.

Снимка 320936

Източник: iStock

Този простичък трик позволява на сосът да "полепне" по пастата, докато водата допринася за правилната консистенция и сочността на ястието.