Ресторанти с вкусна храна има навсякъде по света, но когато сме на непознато място, трудно ще разграничим добрите от лошите.

За да улесним търсенето, независимо къде се намираме, главният готвач и телевизионен водещ Антъни Бурдейн споделя няколко съвета на базата на своя опит. Само като водещ на Anthony Bourdain: Parts Unknown той е посетил повече от 130 страни. Сега готвачът-шоумен разкрива пред Time някои от личните си впечатления и тънкостите в откриване на добри ресторанти.

Снимките
Първата насока е да потърсим ресторант, който няма снимки на храната. Според Бурдейн най-добрите заведения са тези, където местните ядат - така че снимките или преведените на разбираем за всички език (английски) рекламни материали обикновено са знак, че сме попаднали на грешно място.

Снимка 357832

Източник: iStock

Менюто
Бурдейн съветва да се насочим към места за хапване с меню, което не предлага голямо разнообразие. За него това означава единствено, че готвачът познава кухнята и храната си добре и приготвя всичко много вкусно.

Ако изглежда, че ресторантът не е обновявал менюто си скоро и има едни и същи ястия от дълго време, това също е добър знак. И е гаранция, че всичко тук е перфектно.

Снимка 357836

Източник: iStock

Местните
Бурдейн препоръчва да избягване местата, посещавани от чужденци, а да следваме местните. Резултатът ще бъде вкусна храна, което е и основната цел.

Изненада
Вероятно звучи нелогично и много нехигиенично, но според Бурдейн мръсните тоалетни и домашните любимци също са надеждни индикатори за добър ресторант.