Amazon въведе опция за доставка до багажника на автомобила ни - и то безплатно. Онлайн магазинът вече е започнал да разнася пакети в 37 града на своите най-важни клиенти, определени като "prime" членове.

Има обаче уловка. За да се класират за първокласна доставка, т.нар. "prime" клиенти трябва да притежават по-нови коли - всичко след 2015 г., General Motors или Volvo. Доставките са на разположение на собствениците на Chevrolet, Buick, GMC и Cadillac с услугата OnStar, както и тези с Volvo с активна услуга Volvo On Call.

Новата "пратка в автомобила" на Amazon има за цел да достави поръчаните стоки до превозното ни средство, паркирано в "обществено достъпни зони", според Amazon, което включва дома ни, на работа или на други близки места.

От Independent разкриват, че работейки с приложението Amazon Key, новата услуга позволява на "prime" членовете да пазаруват в Amazon, след което трябва да кликнат върху опцията за доставка в автомобила.

След като колата е одобрена, Amazon уведомява, кога ще се осъществи доставката - обикновено в интервал от четири часа. В деня на доставката автомобилът ни ще бъде отключен чрез ключа на Amazon Key от оторизиран шофьор. Пакетът ще бъде поставен в багажника на нашата кола и атомобилът ни ще бъде отново заключен.

След оповестяването на новината в социалните медии, много клиенти споделиха притеснението си за сигурността на своя автомобил, ако доставчикът забрави да заключи багажника, след като постави пратката.

Според Amazon от компанията са изпълнили редица мерки, за да осигурят нужната защита на доставките в автомобила, включително потвърждаването, че автомобилът е добре заключен, преди шофьорът да може да се отдалечи от превозното средство.