Освен на радост, коледните празници са източник и на доста стрес. И покрай това последният месец на годината успява да се изтърколи, без да сме свършили нещо полезно и без да завършим някои от задачите си за годината. Ето пет начина да направим декември по-ползотворен и да започнем новата година на чисто.

Пред-организация за 2019 г.

Това може да означава различни неща за различните хора: разчистване на дома и изхвърляне на ненужни предмети, даряване на дрехите, които не носим, довършваме на поети работни ангажименти и дори приключване на вреден навик, с който се борим цяла година. Какъв по-добър старт за новата?

Използване на дългите вечери

22 декември маркира най-късия ден и бавното, но сигурна нарастване на светлата част от деня. Дотогава обаче можем да използваме миговете след работа, когато не става за излизане заради студа и тъмницата, за нещо полезно. Например да спортуваме на закрито, да се отдадем на разкрасителни процедури или просто да се сгушим уютно с някоя книга.

Планиране на пътуване

Коледните празници са времеемки и бюджетопоглъщащи. Но точно по това време се появяват и някои от най-изгодните оферти за почивки и пътувания в първите месеци на новата година. Ако си харесаме някои от тях, няма как да не започнем 2019 г. с трепетно очакване.

Организираме парти през януари

Много лесно е унинието от края на празничните дни да развали настроението ни в първия месец от годината. Как да се справим с това - с планирано и организирано отрано парти през произволен ден от януари.

Снимка 322780

Източник: iStock

Започваме нещо ново

Колко хора могат да се похвалят с изпълнени новогодишни обещания? Да, и ние така си мислехме. Затова по-ефективна ни се струва стратегията да започнем новите си дела още от декември, преди да ни е завладяла януарската депресия.