Фъстъченото масло е не просто супер храна, но и невероятен начин да заситим глада, когато диетата не позволява да посегнем към буркана с течен шоколад. Освен че вкусът му е приятен и зарибяващ, хранителните му показатели го правят едно от най-здравословните решения, когато високопротеиновите шейкове и храни ни писнат.

Само 100 грама фъстъчено са достатъчни, за да ни дадат около 30 грама протеин, като същевременно вливат в тялото и огромно количество енергия. Въпреки че е богата на калории храна, фъстъченото масло се усвоява много бързо от организма, а растителните мазнини в него спомагат за боренето на вредния холестерол.

Освен това то е изобилен източник и на витамините С, А и Е, които са от първостепенна важност за възстановяването на организма след тренировка и за нормалното му функциониране. Фъстъците са естествен източник и на антиоксиданти, които подпомагат работата на храносмилателната система и ускоряват метаболизма ви.

Редовната консумация на фъстъчено масло доказано намалява риска от диабет, образуването на камъни в жлъчката и рак на стомаха. Затова и то е квалифицирано като супер храна, която е важно да включим в ежедневния си режим.