Всички знаем, че храната на борда на самолетите рядко става за хранене, освен ако не пътуваме на борда на Air France или Сингапурските авиолинии.

Един от малкото плюсове на кетъринга по време на полет е, че убива малко време. Как обаче да не ни пристъргва стомаха, но и да не се тъпчем с безвкусната храна? Ето няколко варианта, доверени ни от хората, които са най-наясно с качеството на ястията на самолетите - стюардесите.

Ядки

100 г орехи, бадеми, кокосови кубчета, фурми или каквито други ядки и сушени плодове ни спасяват, без да застрашават калорийния ни прием. Не е като сух сандвич с резен шунка и повехнала маруля, нали?

Снимка 369621

Източник: iStock

Мюсли

Когато имаме време и желание, можем да подготвим закуската от вкъщи. Просто слагаме в еднократно пликче от любимите си мюсли и молим стюардесата за чаша с гореща вода. Готово!

Пауч с бебешка храна

Звучи абсурдно, но малките еднократни дози плодови или зеленчукови пюрета, които се продават на бебешките щандове в дрогериите, са здравословен и лесен начин да залъжем глада. Почти всички са направени от био продукти, което означава, че можем да им се наслаждаваме с чиста съвест.

Снимка 369622

Източник: iStock

Твърдо сварени яйца

Хранителни, полезни и засищащи, варените яйца са лесен начин да хапнем на борда, без да посягаме към мазните (и скъпи) чипсове. Приготвяме ги вечерта преди полет, слагаме ги необелени в еднократно пликче и сме готови за тричасов полет.

Най-луксозната авиокомпания в света

Най-луксозната авиокомпания в света

Двойно легло и омар в кетъринга

Енергийни барчета

Продават се във всеки супермаркет, в по-големите ще намерим и органичните им разновидности. Запасяваме се поне с две - може да огладнеем много или пък да решим да почерпим пътникът до нас.