2017 г. е и странните хибриди на храната уж вече не ни шокират. Въпреки че имаше шум и интерес около кронътите (многолистно френско тесто и пържено в олио тесто за понички с кремообразен пълнеж и сладка глазура), те все пак не са чак толкова странни.

Но комбинацията от френския десертен специалитет макарон със сирене вече е нещо, което изненадва.

Една пекарна в Ню Йорк изобрети френските макарони в чийтос вариант, което със сигурност ще бъде считано за светотатство от френските сладкари. Става въпрос за макарон с пълнеж от сладко-солена комбинация от тежък крем, разтопен бял шоколад и сирене на прах.

Жената, която стои зад създанието на чийтос макароните, е Кристина Ха - собственик на Macaron Parlour.

Идеята ѝ идва, когато за пръв път купува сирене на прах за един Хелоуин. Тъй като се чуди какво да го прави, решава да тества нещо ново, като добавя сиренето на прах към направата на френските деликатесни сладки макарони.

Според Cosmopolitan чийтос макароните всъщност за доста вкусни: "Тялото на макарона има чудесна автентична и много вкусна бадемова основа - като на един истински традиционен макарон, само че е оцветен в електриково оранжев цвят, който прилича на цвета на чийтос снакса. А пълнежът е много интересна сладко-солена комбинация", пише изданието.