Преди 16 години LG коренно промени сектора при домашните прахосмукачки с пускането на масовия пазар на една от първите роботизирани прахосмукачки в света. Инженерите успешно прилагат дългогодишния си опит в разработването на роботизирани уреди за домакинството, създавайки тазгодишния модел HOM-BOT® Turbo+.

Моделът е признат от престижната Robotics & Intelligent Systems Lab в Националния университет на Сеул (SNU), като най-интелигентната и доближаваща се до човешкото поведение роботизирана прахосмукачка в индустрията.

Повечето от най-добрите роботизирани прахосмукачки днес притежават способността да учат. Въпреки това, не всички вакуумни роботи са в състояние да учат на едно и също когнитивно ниво, показват резултатите от SNU Robotics Lab.

Използвайки техниката на конволюционната невронна мрежа (CNN), инженерите на LG са в състояние да дадат на робота възможността да прави разлика между човек и куче, анализирайки самостоятелно вече съхранените данни на изображението.

Високата острота на възприятие и преценка на прахосмукачката на LG, които всъщност са двете основн отличителни черти на високопроизводителните изкуствени умове, значително са се подобрили с интегрирането на технологията LG DeepThinQ™ в най-новия модел. Това позволява на прахосмукачката да издигне интелигентността си от ниво "маймуна", измерено преди две години, на ниво "дете" при модел HOM-BOT Turbo+.