Сигурни сме, че всички геймъри нетърпеливо отброяват оставащите месеци до края на годината, когато в продажба трябва да бъдат пуснати PlayStation 5 и Xbox Series X.

PlayStation 5 и как ще изглежда новата конзола

Ето как ще изглежда PlayStation 5

Очите ни не могат да се отлепят от новата конзола

Очакванията около двете конзоли са доста големи. Особено около тази на Sony, защото от компанията обещават, че PlayStation 5 ще направи изживяването от играенето на игри още по-яко.

Вече се знаят по-основните неща около конзолата, но в близките месеци предстои да разберем за още важни детайли. Според DIGITIMES, може и да сме неприятно изненадани от една подробност.

Снимка 483813

Източник: Twitter / Tidux

Има информации, които сочат, че "животът" на PlayStation 5 ще бъде по-кратък от този на предшествениците ѝ. Очакванията са конзолата да бъде максимално продуктивна около пет години, пише HYPEBEAST.

За сравнение се изтъква, че животът на PlayStation 4 и предните две конзоли е около 6-7 години. Да, определено една или две години са си разлика, но пък не е болка за умиране, ако се окаже вярно.

The Last of Us Part II, PlayStation 4 и новият рекорд по продажби на играта

The Last of Us Part II с нов рекорд

Тази игра няма спиране

Очакванията на Sony са за първите пет години от пускането на PlayStation 5 на пазара да са продали около 120 милиона конзоли. Това пък е почти двойно повече от планираните продажби на конкурента - Xbox Series X.