MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор на Philips Monitors, ще представи серия от иновации за бизнес професионалисти и домашни потребителите на IFA 2016 от 2 до 7 септември в Берлин. Щандът на Philips в зала 22 e желана точка от обиколката на изложението, защото ще демонстрира технологията Ultra Color с широка цветова поддръжка, интегрирана в най-тънкия монитор на пазара; най-новия извит 4K екран с диагонал 40 инча; дисплеи с уеб камера, която изскача само при нужда, както и предварителен поглед върху други иновации от бъдещето.

Най-големият 4K извит дисплей на пазара

Посетителите на щанда на Philips ще могат да се насладят на фантастичен фокус с новия 40-инчов извит дисплей – най-големият 4K извит монитор на пазара. Този40-инчов екран, който ще е наличен за закупуване през четвъртото тримесечие на годината, обгръща зрителната линия, за да създаде повече лично пространство и по-добра концентрация. И понеже потребителите седят близо до десктоп дисплеите, извитият екран създава истински поглъщащи работни сесии. Зрителните разстояния между ъглите и центъра са еднакви – така на потребителите се налага по-малко да извъртат глава, за да виждат съдържанието в ъглите и могат да се насладят на най-доброто качество на картината.

Стъклото от край до край и утра тънката рамка подчертават плавното усещане. Стефан Зомер, директор „Маркетинг и бизнес управление“ в MMD, каза:„Новият 40-инчов извит дисплей е пример за стремежа ни да предлагаме усъвършенствано зрително изживяване в работните зони и жилищните пространства на потребителите. С 4K резолюция, този нов модел предлага фантастична яснота и пространство за многозадачност.”

40-инчовият 4K модел не е единствения извит дисплей на изложението: посетителите на IFA могат да видят предварително и очакваният извит дисплей X7 Frameless 21:9 в 34-инчов размер. Този ултра тънък модел с възможност за настройка по височина, ослепителна Quad HD резолюция и вграден звук трябва да се появи по-късно през настоящата година.

UltraColor за реалистични изображения Най-новите UltraColor дисплеи отвеждат цветовото възпроизвеждане до нови висоти и осигуряват по-точни цветове за домашните приложения, където на потребителите често се налагаше да правят компромиси. С поддръжката на широк спектър – 85-95% от NTSC пространството в зависимост от специфичния модел, в сравнение с типичното покриване на 72% от NTSC при обикновените модели – UltraColor разширява обхвата на възприемани цветове на екрана, създавайки истински реалистични изображения с по-богато и естествено зелено, червено и синьо.

По-точното цветово възпроизвеждане на дисплеите UltraColor премахва приближенията и догадките при онлайн пазаруване: сега хората могат да видят истинския цвят на продукта, преди да натиснат бутона „Купи“. UltraColor дисплеите дават на видео редакторите, дизайнерите и фотографите увереност, че цветовете на екрана са близки до тези в реалния живот. Стефан Зомер обяснява технологията: „За разлика от подобренията, които работят чрез модифициране на софтуерните настройки, за да настроят цветовия баланс, UltraColor включва истински химични процеси в панела и иновативни настройки в композицията на цветовите чипове.”

Тази иновативна технология е включена в няколко дисплея, които ще бъдат показани на IFA, включително нови модели от E-серията, пусната през това лято, както и в най-тънките монитори на пазара – серията C7, която трябва да се появи през последното тримесечие на 2016 г. На IFA ще бъде показан 24-инчовият модел. Независимо от дълбочината си от само 5.2 мм, този монитор изобразява 90% от NTSC спектъра, предлага технология Flicker-free, широки зрителни ъгли и безрамков дизайн.

Изскачаща уеб камера прави труден живота на хакерите

Посетителите, очакващи подобрение в сигурността в офиса, трябва да потърсят първия дисплей Philips с изскачаща уеб камера. Новообявеният 27-инчов монитор блокира потенциалната дупка за шпионаж за хакерите като предлага уеб камера, която се показва, само когато е нужна, а през останалото време е скрита в корпуса на дисплея. Дисплеят ще бъде наличен на пазара по същото време.

За да се запознаете с тези и други иновации, можете да намерите MMD на щанда на Philips в зала 22.