Вече на всички ни е пределно ясно, че няма много любов между САЩ и Huawei, като редицата рестрикции, които бяха наложени миналата година доведоха до това китайският производител да изостави екосистемата на Google.

Huawei, Google, Android и готова ли е китайската компания да загърби екосистемата на Google

Huawei е почти готов да загърби Google

Потребителите няма да забележат разликата

Оказва се обаче, че на властите в САЩ това далеч не им е достатъчно, защото се появиха информации за още ограничения и спънки, които предстои да бъдат въведени.

Според Reuters, администрацията на Доналд Тръмп е на път да промени правилата и чуждестранните компании, които използват американско оборудване за производство на чипове, ще трябва да получат лиценз от САЩ, преди да доставят определени чипове на Huawei.

Снимка 466503

Източник: iStock

По този начин се цели да бъдат намалени продажбите на чипове, които компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Co осъществява към китайския производител.

Не е ясно дали Тръпм ще подпише тези промени, но ако това се случи, повече американски компании ще пострадат отколкото Huawei. Според адвокатът по търговско право Дъг Якобсон, китайската компания относително бързо ще създаде собствена верига за доставки на чипове.

Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+ и какво знаем за новите модели на компанията

Всичко за новите Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+

Какво знаем за новите модели на компанията

Якобсон смята, че Huawei ще успее да намери алтернатива, която пък ще липсва при много американски компании.