В света на спорта лятото е много вълнуващо. Не заради друго, а заради трансферите. Ние обаче очакваме септември с голямо нетърпение, защото тогава излизат доста видео игри.

FIFA 20, EA Sports и какви подобрения да очакваме от новата версия на играта

Подобренията в новата FIFA 20

Не е ясно как ще се казва, но подобренията са сигурни

Две от тях са свързани с футбола - FIFA 20 на канадската компания EA Sports и eFootball PES 2020 на японците от Konami.

През годините между двете игри винаги е имало съперничество за любовта на геймърите. Konami обаче са направили доста сериозен удар по съперника си, защото са сключили договор за партньорство с отбора на Ювентус.

Като част от споразумението, eFootball PES 2020 ще бъде единствената видео игра, която ще има правото да използва името на отбора. Това означава, че хората, които играят FIFA 20, ще са доста прецакани, защото в играта отборът няма да се казва Ювентус, а Piemonte Calcio.

FIFA 20 няма да може да използва нито емблемата на отбора, нито клубния стадион и името му. Екипите също остават запазени за eFootball PES 2020. Единствената утеха е, че FIFA 20 ще може да използва имената на футболистите.

За да може eFootball PES 2020 да донесе още по-добро и реалистично преживяване, играчите на Ювентус са преминали през 3D сканиране на цялото тяло. По този начин физическите им характеристики ще бъдат предадени максимално точно в играта.

FIFA 20, Volta Football и как ще играем футбол на улицата

Ще играем футбол на покрива на сграда във FIFA 20

Volta Football е новият режим в играта

Новината идва няколко дни след като беше обявено, че Konami са подписали договор с Манчестър Юнайтед и вече ще могат да използват името и стадиона им в играта. Това е голяма победа за японците, защото през годините играта им страдаше от липсата на лицензи за много отбори. eFootball PES 2020 е в продажба от 10 септември, докато FIFA 20 - от 27 септември.