За седма поредна година AnimeS-bg.com организира специализирано аниме събитие. Рождения ден на сайта ще се проведе в София, Интерпред или още известна като Световен Търговски Център нa 28 юли от 11 ч.

На разположение на посетителите ще бъдат две големи зали и лоби, което ще бъде подредено като като междинна точка между двете зали и зона за отдих. Главната зала, а именно зала София ще забавлява феновете с 12 метров кино екран и сцена, на която ще се провеждат презентациите, косплей шоуто и награждаването на участниците от различните турнири.

Косплей шоуто включва фенове с костюми от анимета и игри, които ще разиграват сценки. Награждаването на Мис и Мистър АнимеС 2012 също ще се случи по време на събитието.

Втората зала е предвидена за всички геймъри, които желаят да покажат възможностите си. Подготвени са Play Station 3 платформи за провеждането на турнир по Mortal Kombat 9 и специализирани тунинговани PC-та, на които ще се провеждат турнири, които скоро се очаква да бъдат обявени. Освен всички игри, в залата ще бъде разположен 3D проектор, който да забавлява публиката.

Третата зала е предвидена за игри с карти като Magic the Gathering и настолни игри като „Игра на тронове" (Game of Thrones). Организаторите на събитието са подготвили множество награди под формата на томболи, хардуерно изложение, брандирана аниме торта за 300 човека и още много други награди и изненади.

Билетите за събитието ще се продават на място. Цените за пълнолетни са по 10 лв., а за непълнолетни - по 8 лв.

Събирането на аниме фенове привлече вниманието на сериозни спонсори и партньори, които ще допринесат за покачването на адреналина по време на мероприятието. За повече информация може да следите събитието във фейсбук.