Посланиците на САЩ, Великобритания и Ирландия - Негово Превъзходителство Ерик Рубин, Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс ОБЕ и Негово Превъзходителство Майкъл Форбс, ще открият Уиски Фест София 2016.

Най-мащабното събитие, посветено на уискито, ще отвори вратите си за всички фенове на кехлибарената благодат на 28 октомври. През трите дни на фестивала ще бъдат представени над 300 вкусни и любопитни разновидности - а за сефте и времето ще бъде на страната на публиката, тъй като на 30 октомври превъртаме часовниците си с един час назад - и респективно получаваме шанс да отпочинем качествено преди ударния последен ден на мероприятието.

По време на Уиски Фест София 2016, който ще се проведе в Sofia Event Center в Paradise Mall, посетителите ще се срещнат както със своите любими брандове, така и със специални дебютни предложения за България; ще се запознаят с традиции, истории и иновации, и ще опознаят спецификите в производството на всяка марка лично от нейния посланик. Тази година специални гости на мащабното събитие ще бъдат 11 уиски експерти, които ще предадат знанията си "от извора" по време на организираните майсторски класове през трите фестивални дни. Посланиците на брандовете са изключително разнообразни и интересни - а за радост на мъжката аудитория един от тях е прекрасна дама, която разбира не само от уиски, а и от джин.

Билети за Уиски Фест София могат да се купят през www.ticketlogic.bg, както и на място в Sofia Event Center по време на тридневното събитие. Цената на стандартния билет ще бъде 25 лева, а на премиум пропуска - 35 лева. Те осигуряват достъп до трите дни на фестивала, възможност да се опитат напитки в различните категории (в количество от половин унция), професионална дегустационна чаша, а също и каталог, описващ подробно представените вкусове и дестилерии. На място ще се продава уиски валута, която дава възможност за обогатяване на репертоара от опитани марки.