Летният сезон изобилства от аромати и вкусове. И все още се носим на вълната на сочните коктейлни привкуси на лятото с тази рецепта за кафе, която идва директно от Канарските острови. Там, където лятото никога не си тръгва.

Коктейлът с кафе и ликьор, създаден на остров Тенерифе и наричан от местните "баракито", е изключително подходящ за този период от годината, тъй като комбинира вкуса на мляко и канела, които са тематично уханни.

Грешки, които допускаме с кафето

Как да пием по-хубаво кафе

Още за вкуса и аромата

Коктейлът обикновено се сервира като десерт след хранене, но не бихме осъдили никого, ако заложи на сутрешна консумация.

Ето и какво ни трябва:

  • 40 мл горещо мляко
  • Горещо кафе на вкус
  • 30 мл Licor 43 (ликьор с цитрус, ванилия и подправки)
  • ½ ч.л. канела
Снимка 387296

Добре е да спазваме тази последователност, за да разделим всеки слой от следващия. За допълнителен вкус можем да добавим и лъжица бита сметана.

Ароматът, горчивината и три малко известни факта за кафето

Три малко известни факта за кафето

Съвети за по-добро кафе

С такова кафе ще ни е лятно чак до следващия юни.