Директно от световната модна сцена и веднага след участието си в London Fashion Week, Мила Христова стъпва на подиума на Sofia Fashion Week AW 2017.

Освен че е новото лице на софийската седмица на модата, моделът ще бъде и водеща на официалното откриване на форума, който стартира на 26-ти и ще продължи до 29 септември.

За "Колчагов Барба"

Източник: Личен архив

За "Колчагов Барба"

Мила Христова е завършила средното си и висше образование в Лондон. Има диплома от Lancing College, бакалавър е по ПР, медия и културология в London College of Communications и магистър на науките по стратегически маркетинг от London School of Business and Finance.

В Милано тя дефилира за Who is who, Moschino, Cheap and Chic, See by Chloe, а на седмиците на модата в Лондон - за английски дизайнери, както и за известния бранд за висша мода "Колчагов Барба" на българина Светослав Колчагов - дизайнер на годината за 2016-та, отличен от Академията за мода.

В дефиле на „Колчагов Барба“ за седмицата на модата в Лондон

Източник: Личен архив

В дефиле на „Колчагов Барба“ за седмицата на модата в Лондон

Снимки на Мила Христова се появиха в британския "Вог" веднага след последното ревю на "Колчагов Барба" в Лондон. Нашият модел е работила за Donna Karen, Iceberg и академия за коса Aldo Coppola. Снимала е два филма за Fashion TV - с бельото на Ан Съмърс и с тоалетите на Джуди Ву.

За "Колчагов Барба"

Източник: © Chris Zimmerman

За "Колчагов Барба"

Участвала е в рекламни кампании на "Лореал" (Shu Uemura) "Кока Кола", "Хюндай", в множество фотосесии за "Харпърс Базар", "Гламър", "Космополитан", "Грация", "Хелоу", "Ева", "Мода", както и за Dreaminglеss, Estela Magazine, Elements Magazine.

С рокля на София Борисова

Източник: Антон Марков

С рокля на София Борисова

В България Мила Христова е била лице на церемонията за връчване на престижните годишни наради на Академията за мода "Златна игла 2016".