Полската металургична компания KGHM Polska Miedz подписа рекордна сделка за доставка на медни катоди за китайски гигант в индустрията. Споразумението с China Minmetals Nonferrous Metals (Minmetals) възлиза на четири милиарда долара, съобщава Emerging Europe.

От години дружеството KGHM е най-големият полски износител за Китай. Последното споразумение е било подписано в рамките на международния форум, провел се в Шанхай през тази седмица. То е за срок от от четири години.

"Стабилните доставки на висококачествени продукти са много важни за нас. Ние имаме над 20 години сътрудничество с KGHM", коментира главният изпълнителен директор на китайската компания Джио Уангин.

От полското дружество посочват, че ще търсят и други възможности за експанзия на китайския пазар. Към момента производителят е представен там с продукти, като рафинирано олово, злато и сребро.

KGHM е една от най-големите компании в индустрията в Централна и Източна Европа, като тя развива дейност от над 50 години. За нея работят близо 34 000 души. Приходите на дружеството за 2016 година възлизат на 4,378 милиарда евро.