Германският металургичен лидер Thyssenkrupp, който има операции и в България, записа значителен спад на акциите си след като понижи прогнозата за печалбата си заради разходи по дела.

Това доведе до нов проблем за главният изпълнителен директор на компанията Гуидо Керкхоф, който трябва да убеди инвеститорите, че може да спаси компанията от криза, пише Bloomberg.

Ценните книжа на Thyssenkrupp паднаха до най-ниската си стойност за последните две години, след като дружеството обяви, че приходите за 2018 година преди облагане ще бъдат в размер на 1,6 милиарда евро, което е под предходната прогноза за такива от 1,8 милиарда евро.

Също така според последните изчисления нетната печалба ще бъде в размер на 100 милиона евро, което е значително под тази от 271 милиона евро за 2017 година.

Германският индустриален гигант Thyssenkrupp се разделя на две

Германският индустриален гигант Thyssenkrupp се разделя на две

Индустриалните стоки се отделят от бизнеса със суровини

За Thyssenkrupp, някогашната емблема на германската индустрия, промените в прогнозата за финансовите резултати говори за тежката година, през която премина компанията.

През последните месеци дружеството премина през оставки на мениджъри, а през септември беше обявено, че компанията ще бъде разделена на две под натиска на акционерите й. Причина за това решение беше недоволството на инвеститорите от печалбата на компанията, както и от поевтиняването на ценните книжа.

В България компанията чрез дъщерното си дружество "ТисенКруп Матириълс България", създадено през 1992 година. Централата на българската компания е в София и има бази освен в столицата, в Пловдив, Русе и Бургас.

Германската ThyssenKrupp строи нов логистичен център в България

Германски металургичен гигант строи нов логистичен център в България

Компанията ще избира между няколко града у нас