От две години известният рапър Мишо Шамара живее със семейството си в Чикаго, щата Илинойс в САЩ. Фамилията вече се е устроила - музикантът работи, децата му ходят на училище и се адаптират успешно в Америка.

Зад Океана хип-хоп звездата обаче отвори голямата си уста, засягайки певицата Рут Колева. Повод за провокацията му бе изказването й, че съжалява Шамара, който карал камион в Щатите и по този начин се изхранвал. Оказва се обаче, че зад думите на изпълнителката има предистория. Преди време тя поискала от Мишо да й уреди концерти в Чикаго и други градове.

Ето и каква е историята според Мишо Шамара:

- Помагал съм на много хора да дойдат тук. Емигрантите обаче не винаги имат интерес към определен изпълнител. Аз наистина направих всичко възможно Рут да дойде в САЩ и да пее, но те не пожелаха да я поканят. Идеята е, че тя се държи малко като някакво музикално були (човек, който обижда другите) и ходи да притеснява другите непрекъснато за нещо, прави скандали и т.н. Не скандали за някакво общо благо, ами ей такива, за дреболии! Мен по принцип много са ме нападали и съм си траел, но прецених, че ако не се изкажа, това постоянно обиждане и тормозене на хората, които нямат моето дар слово, ще продължи. Мисля си, че след моето изказване тя ще престане да се държи лошо с хората. Съжалявам малко от една друга гледна точка - видях реакцията на хората, която беше малко крайна. Искам да ги помоля да не реагират пък чак толкова брутално към нея, защото тези неща са човешки недостатъци и се надявам тя да си вземе поука и да спре да обижда. Иначе определено е добра изпълнителка, определено ми харесва музиката й. Не толерирам хората, които я обиждат на външен вид, защото всеки човек сам по себе си е красив по свой си начин. Красотата и хубавата музика - това са все субективни понятия, които не би трябвало хората да ги използват в един такъв скандал. Тук говорим за човечност и за разбиране на света, но в България това става по един малко извратен начин.

Например общата представа, че който кара камион е един злодей, един пропаднал човек, а който ходи да пее по музикални формати в България, е велико същество! Няма никаква логика в това! Виж Рут да каже, че карам такси - да, така е! Карам към "Лифт" и "Убър". Още докато бях в България казах на всички, че най-вероятно ще карам такси, защото аз нямам американско образование и мога да карам единствено кола. Напълно наясно съм с това, че тук ще започна да градя живота си отначало. Според някои явно е лошо да бачкаш таксиметров шофьор и да си храниш семейството. Да ти кажа, като карам такси и с другите си приходи правя доста добър доход. И дето се вика - дали ще правиш рап в България или ще караш кола тук - няма кой знае каква разлика. Само че тук, може да стане нещо голямо и то ще стане рано или късно, вярвам в това, защото знам, че аз го мога!

На въпроса на репортер на в. "Шоу", какво мисли за артисти като Гери-Никол и песента й за яката дупара, Шамара защити актуалната поп звезда и върна топката в ръцете на Рут Колева, обявявайки, че е започнала кариерата си със... френски ласки.

"Трябва да ти кажа, че има момичета, които са стартирали кариерата си, правейки свирки на известни артисти, визирам Рут. Така че морал да ти раздава една порнозвезда, малко не е сериозно, разбираш ли? А пък Гери Никол ще пее за дупара, за какво друго да пее?! За Питагоровата теорема ли да пее? Отиваш на парти и казваш - пусни "Майце си" на Христо Ботев да гръмнем тука малко или "Дядо Йоцо гледа" на Иван Вазов... Много ясно, че ще пее за дупари, бе човек. Какво им става на тези хора в България, бе? Нещо изтрещяха! То пък бива и моралисти, пък в същото време да бичат кючеци по Цеца, Миле Китич и разни там други", казва основателя на "Гумени глави".