Станислав Трифонов, по-известен в арт средите като Nasimo, успя да преобрази с творбите си столичния квартал "Хаджи Димитър". Неговите платна са сивите стени на панелните блокове.

Снимка 307818

Източник: От Facebook

Най-известната му творба е стенописът на Дядо Добри. Светеца от Байлово, както наричат стареца, който събира пари за строежа на църкви, се съгласил да се включи в проекта SOULS IN WALLS заради посланието.

Снимка 307817

Източник: От Facebook

Когато минете покрай блок 54, вглеждайки се в портрета на дядо Добри, ще откриете в ореола му на светец човешките добродетели: доброта, честност, смирение, великодушие, вежливост, преданост към Бога, уравновесеност, съсредоточеност, добронамереност към всички живи същества. Nasimo никога не е виждал стареца на живо, но е успял да улови и пресъздаде харизмата на светеца от Байлово.

Снимка 307819

Източник: От Facebook

Снимка 307816

Източник: От Facebook

Снимка 307814

Източник: От Facebook

Заедно с колегата си BOZKO успяват да направят над 10 графити проекта в квартала. Всяка душа, вградена в стената, носи своето послание. Послание, което ни кара да бъдем по-добри: да превъзмогнем гнева; да се освободим от алчността и завистта; да живеем в един по-красив свят.

След Дядо Добри, Насимо твори нов графит

След Дядо Добри, Насимо твори нов графит

Темата за изоставените деца и децата на разведени родители му е болна