Продуцентът Магърдич Халваджиян е депозирал вчера в Софийски районен съд граждански иск срещу Волен Сидеров и ПП Атака, съобщиха от адвокатския му екип.

Както се закани преди няколко седмици, Магърдич съди Волен за грубите обидни и клеветнически твърдения, които Сидеров му отправи от ефира на телевизия „Алфа" на 23.06. и 30.06.2013 г.

С иска се претендира обезщетение за нанесените неимуществени вреди на г-н Халваджиян, като размерът на исканото обезщетение е 20 000 лв.

Делото ще бъде водено от известния столичен адвокат Иван Груйкин и екип от неговата кантора.От ефира на "Алфа" Сидеров нарече водещата на "Господари на ефира" Мария Игнатова проститутка, а екипа на предаването - измекяри, защото осмивали него и партията му.

"Продуценти... Халваджиян, Бозаджиян... Всички тези играчи, лапачи - защото друго не ги интересува освен парите, те сега плачат като вдовица за вибратор. Плачат, защото са им отнели кокалчето. Искат да се върне Бойко, който им даваше в устичката парички и те му ръкопляскаха. Те бяха безкритични към него", заяви Волен Сидеров по партийната телевизия.