Компанията за бельо ThirdLove се зае да разбие мита, че женските гърди са само малки и големи. Изследване дефинира 7 основни типа гърди.

Проучването им е мотивирано от желанието да успеят да предложат по-широк спектър от модели, от които клиентките им да изберат най-добрия вариант за собствените си нужди.

"По време на дизайна открихме, че основен фактор в това да откриете подходящия сутиен, е всъщност да намерите модел, който най-добре ще пасне на формата на гърдите ви," казва Раел Коех, ръководител на творческия екип на ThirdLove.

Ето защо ви предлагаме да хвърлите едно око на седемте типа гърди и когато се запътите към магазина за бельо, да знаете кой сутиен е за вас.

Снимка 279159

Асиметрични - Едната гърда е по-голяма от другата, като разликата може да е почти незабележима или пък ясно изразена.

Снимка 279152

Ако вашите гърди спадат към този тип, търсете модели с подплънки, които могат да се махат и свалят. По този начин ще можете да регулирате с подплънка или две, където има нужда.

Камбани - Обикновено тези гърди са по-големи, тесни в горната част и плавно разширяващи се към долната.

Снимка 279153

Ако имате такива гърди, изберете сутиен, който да ги поддържа добре. Тъй като те са по-тежки, понякога раменете са по-приведени, което от своя страна създава дискомфорт с презрамките - свличат се.

В различни посоки - Тези гърди не са големи, притежават деликатна извивка и зърната им са обърнати на различни страни.

Снимка 279154

Най-подходящи са повдигащите (push-up) сутиени или модели с по-изчистен дизайн, с гладка чашка, които ще оформят гърдите ви, без резултатът да изглежда изкуствен.

Разделечени - Между двете гърди има повече разстояние, но зърната сочат напред, а не в различни посоки.

Снимка 279155

В случай, че между гърдите ви има разстояние, за вас са моделите тип "бриджитка", които имат малко по-стабилна чашка, която да ги повдигне и прикрие разстоянието между тях.

Малки - Обикновено горната им част е малко по-широка и се стесняват по-надолу, не са много плътни и рядко превишават чашка А.

Снимка 279156

Ако гърдите ви са малки, най-добри за вас са повдигащите сутиени, със или без подплънки. Тези модели едновременно ги повдигат и приближават, създавайки деколте, особено когато ви се налага да сте с по-изрязани тоалети.

Капковидни - Сходни са с тези тип "камбана", но извивката им е много по-нежна и често не са толкова големи. Формата "капка" лесно се забелязва, когато са погледнати отстрани.

Снимка 279157

Вашите гърди изглеждат най-добре в дълбоко изрязани сутиени, без значение дали са push-up или не. По-дълбокото деколте и чашките повдигат гърдите, запълвайки горната част, където те не са толкова плътни.

Кръгли - Този тип гърди са еднакво закръглени и отгоре, и отдолу. Често дължат формата си на хирургична намеса, но невинаги.

Снимка 279158

Ако сте надарени с такива гърди, сутиените тип "бриджитка" са най-подходящи за вас, тъй като подчертават формата им. Въпреки това, тази форма изглежда добре в почти всички модели, така че спокойно можете да експериментирате.