Предстои ни горещ летен уикенд. Дори и още да не сме във ваканция на море или планина, нищо не ни пречи да се отдадем на книга , която да ни разсее от седмичното напрежение. Точни три такива заглавия сме подбрали тази седмица.

Снимка 486522

Източник: "Еднорог"

"Убийство в метрото"

Класическите британски криминални романи са един от най-лесните и приятни начини да се разтоварим. А книгата на Мейвис Дориъл Хей е точно в традициите на Агата Кристи и Дороти Сейърс. Възрастната обитателка на лондонски хотел госпожица Понгълтън е намерена мъртва в близост до метростанция от Северната линия. Никой от съседите й не страда особено от загубата, но всеки има своя теория за това кой може да е убиецът. Полицията пък е на тотално грешна следа.

От изд. "Еднорог", 15.90 лв.

Снимка 486523

Източник: "Сиела"

"Момчето, което знаеше всичко"

Действието се развива по време на Голямата депресия в САЩ. Хиляди хора мизерстват, докато по-хитрите търсят безскрупулни начини да припечелят някой долар. Джон Партлоу и Джинджър ла Франс са от втория вид. Те решават да прибягнат до отвличане с цел откуп. Не са предвидили обаче намесата на Къртис Мейхю - чернокож младеж, който има способността да чете мисли.

От изд. "Сиела", 17.90 лв.

Снимка 486527

Източник: "Книгомания“

"Прегръдката на Амазония"

Израснал в бежански лагер, а след това в интернат, обучавал се и работил за Чуждестранния легион, Филип Лхамсурен определено е човек с интересна съдба. Автобиографичната му книга разказва за една от трите големи експедиции, които до момента е предприел в живота си. "Тази експедиция ми отне пет години, няколко пъти щях да загина в джунглата. Нараних любимите си хора, открих приятелства, опитаха се да ме убият, изживях всичко сам, но не бях самотен. В основата на всяко мое действие стоеше връзката с Природата."

От изд. "Книгомания", 27.90 лв.