Само след няколко седмици The Irishman с Робърт де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши трябва да направи дебюта си на кинофестивала в Ню Йорк.

The Irishman, Робърт де Ниро, Ал Пачино, Netflix първи трейлър на филма на Мартин Скорсезе

Първи трейлър на The Irishman с Робърт де Ниро и Ал Пачино

Задължителен за гледане филм

За момента обаче Netflix мълчат около това кога филмът ще бъде наличен в платформата им. Преди това да се случи обаче The Irishman трябва да се завърти и по кината поне за един месец.

Това се налага, за да може филмът, режисиран от Мартин Скорсезе, да може да участва в надпреварата за спечелване на Оскар.

Оказва се обаче, че Netflix изпитва затруднения с договарянето на условията за осъществяването на този план. Според информация на The New York Times, стрийминг платформата все още води преговори с най-големите киновериги в САЩ - AMC и Cineplex.

Проблемът е, че кината искат The Irishman да бъде завъртян за масовата аудитория, но Netflix трябва да изчакат няколко месеца преди да го пуснат в платформата си. Разбира се, това не ги устройва, защото по този начин ще загубят аудитория си.

Netflix, The Irishman, Оскарите и какви са плановете на стрийминг платформата за филма

Големите планове на Netflix за спечелване на Оскар

Стрийминг платформата се е обсебила от мисълта за Оскари

Надяваме се, че в близките седмици ще бъде постигнато споразумение, защото от войната между Netflix и традиоционното кино ще загубим единствено ние, зрителите.