"Терминатор: Мрачна съдба" се оказа доста по-добро попадение от предните три филма, в които Джеймс Камерън не беше замесен.

„Терминатор: Мрачна съдба“, Арнолд Шварценегер и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Терминатор: Мрачна съдба“

Нови терминатори мерят сили със стари терминатори, но имаме ли нужда от това

Това се доказва и от съпоставка на рейтинга на шестте филма от франчайза, които критиците са дали в сайта Rotten Tomatoes. 

Първите два надхвърлят 90%, но положението при следващите три е направо плачевно. "Терминатор: Мрачна съдба" обаче се явява като рицар на бял кон, за да измъкне франчайза от дупката, в която се намира.

Всичко изглежда цветя и рози, но всъщност не е, защото приходите от бокс офиса са доста разочароващи. Към момента филмът е спечелил 125 милиона долара в световен мащаб.

Тази сума не е чак толкова малка, но на фона на похарчените за заснемането на "Терминатор: Мрачна съдба" 180 милиона, всъщност, е. Разходите на трите студиа, които стоят зад филма - Paramount, Skydance и Disney, за маркетинг и дистрибутивни такси варират между 80 и 100 милиона долара.

Всичко това кара много експерти да смятат, че с "Терминатор: Мрачна съдба" студиата могат да загубят около 100 милиона долара.