Теодосий Спасов, Марио Хосен и Клаудиуш Баран или трима колоси в музиката, всеки - виртуоз в своята инструментална сфера, представят истински експериментален спектакъл.

Ще звучи еклектика, която включва изпълнения на Астор Пиацола, Норберт Щулце, Чък Кърия и аржентинско танго на цигулка, кавал, акордеон и бандонеон.

Най-известният европейски акордеонист Клаудиуш Баран идва отново в София, зареден с аржентинската страст на тангото. Знаменитият поляк е завършил Музикалната академия "Фредерик Шопен" във Варшава и консерваторията "Паул Дюка" в Париж.

Клаудиуш Баран

Източник: Личен архив

Клаудиуш Баран

Проф. Марио Хосен ще изненада с комбинация от стилове, виртуозно изпълнени на цигулка. Музикантът дебютира като солист с оркестър едва на осем години. Получава образованието си в София, Париж и Виена. Сега се е установил в австрийската столица, но концертира активно по света и преподава и у нас, и в чужбина.

Марио Хосен

Източник: Личен архив

Марио Хосен

Теодосий Спасов затваря кръга на иновативни знаменити музиканти, които ще заразят публиката в Sofia Live Club на 9 ноември. Известният като "кавалджията на света" изпълнител ще внесе деликатната джаз нотка и традиционния етно елемент в уникалното звучене на триото.