Времето лети неусетно и вече бяха излъчени цели два епизода от новия сериал на HBO - "Тъмните му материи". Към момента адаптацията на Филип Пулман се радва на добри отзиви както от критиците, така и от зрителите.

Пълен трейлър на His Dark Materials на НВО

Пълен трейлър на His Dark Materials на НВО

По класиката на Филип Пулман

До излъчването на третия епизод ни делят още няколко дни, но всички все още говорят за втория. И по-конкретно за една сцена, при която, признаваме си, че ни се свиха сърцата.

Става дума за момента, в който демонът на мис Култър (Рут Уилсън) нападна този на Лира (Дафне Кийн). В социалните мрежи много хора коментираха, че преди въпросната сцена са симпатизирали изключително много на маймуната.

Дори са искали да се саморазправят с героинята на Уилсън за това, че незаслужено я удря. Нещата обаче рязко са се променили след свирепото нападение.

При него видяхме как демонът на Лира - Панталеймон, промени няколко път формата си, но не успя да се справи с много по-силната маймуна. Това насилие между животни обаче е подразнило някои зрители.

„Тъмните му материи“, HBO и какво да очакваме от сериала

Какво да очакваме от сериала „Тъмните му материи“

Хора, демони и още от магичния свят на Филип Пулман

Според някои от тях тази сцена е най-травматизиращата, която са гледали от много време насам, пише Digital Spy. И всичко това, въпреки че знаят, че животните са компютърно генерирани, а не истински.