Няма спор, че концепцията на Quibi за сериали, чиято продължителност на епизодите е под 10 минути, е много интересна. Не само че е интересна, но и качествена, съдейки по Die Hart.

Die Hart, Кевин Харт, Quibi и подновяването на сериала за втори сезон - Die Harter

Кевин Харт ще продължи с опитите да бъде екшън звезда

Ще очакваме Die Harter

Дори беше обявено, че сериалът ще има втори сезон. Сега обаче разбираме, че стрийминг платформата може да не просъществува още дълго време. Оказва се, че Quibi не е успяла да намери купувачи и само половин година след пускането си ще спре работа.

Поне това сочи информация на Wall Street Journal. Според тях Джефри Катценберг, който е основател на платформата, е провел разговор с инвеститорите, от който е станало ясно, че Quibi трябва да спре работа и трябва да стартира процес по разпродаване на активите.

Quibi, Fierce Queens, Рийз Уидърспун и обвиненята, че е взела 6 милиона долара

Обвиненията срещу Рийз Уидърспун

Наистина ли е взела 6 милиона за участието си в документална поредица

Според Variety, за компанията работят около 200 души, които се очаква да бъдат освободени. Още миналия месец Катценберг е усетил, че корабът потъва и се е опита да продаде стрийминг платформата на както на Apple, така и на компании като WarnerMedia, NBC, Universal и Facebook.

Към момента не е ясно дали конкуренцията на стрийминг платформи като Netflix и Disney+ е в основата на провала на Quibi, или пандемията и последствията от нея. Все пак, идеята на платформата е да осигурява "бързи хапки", които да бъдат гледани на смартфон.

Quibi, кратките сериали и какво знаем за новата стрийминг платформа

Стрийминг платформа, която променя играта

Quibi - какво представлява и какво ѝ е различното

Покрай изолацията и оставането у дома на милиони хора гледането на сериал на смартфон не е най-логичното нещо. Ние лично се надяваме, че това няма наистина да бъде краят за Quibi, но предстои да разберем какво ще се случва.