Галерия "Сезони" представя Петринел Гочев - художник, скулптор, театрален режисьор и сценограф. От 24 октомври до 10 ноември могат да се видят негови, непоказвани досега творби.

Снимка 317267

Източник: Личен архив

"Този път тръгвах с намерения обмисляни, поливани и закриляни дълго, но ръката, а след нея и аз се втурвахме в съвсем различна, неочаквана, не-атрактивна, но поглъщаща цялото чувство, пътека - разказва авторът за създаването на изложбата. -

Снимка 317270

Източник: Личен архив

И ето, отново, както някога, заставам пред белия лист, въоръжен само с молив и се чувствам жив и трепетен и несигурен. Чувствам се целият едно чувство и преживяването е толкова силно и истинско, че нямам нужда от друго освен от сивото острие на молива.

Снимка 317268

Източник: Личен архив

Рисунка след рисунка, час след час, ден след ден и пълна свобода от грижата какъв е смисълът на всичко това. Белият лист и моливът, глината и ножът, това са моите рало и плуг с които засях тази година от времето. и цялото мое чувство върлувало в мен през тези дни и дни, попи в тези бразди от молив, и глинени хълмове."

Снимка 317266

Източник: Личен архив

Снимка 317265

Източник: Личен архив

Кой е Петринел Гочев

Завършил е средно училище за приложни изкуства и режисура за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Бил е директор на Благоевградския театър. Има повече от 10 самостоятелни изложби. Със свои творби участва във фестивала "Изкуство и птица" в Абевил (Франция), в изложби в Словакия и експозиции на съвременното българско изкуство в Будапеща (Унгария). Негови творби са притежание на Националната художествена галерия и много частни колекции в страната и чужбина.