Майкъл Джексън е имал желание да участва в един от кинохитовете на Marvel - това става ясно от специален репортаж на Hollywood Reporter. Според информацията, покойният изпълнител е искал да изиграе ролята на Професор Ксавие в "Х-Мен".

"През пролетта на 1999 г. Брайън Сингър и част от продуцентите и екипа на "Х-Мен" работеха в старите офиси на Fox, когато Майкъл Джексън влезе. Беше с тъмни очила, отказа да се ръкува, но искаше да се срещне със Сингър, за да обсъди възможността да изиграе Професор Х," разказва една от продуцентките на филма Лорън Шулър Донър.

Донър го е попитала дали знае, че професорът е възрастен бял мъж, а Джаксън е отвърнал: "Да, но знаете, че аз мога да нося грим." Певецът дори е бил подготвил портфолио с участия в късометражни филми, за да покаже, че е подходящ.

Брайън Сингър

Източник: GettyImages

Брайън Сингър

Очевидно нито режисьорът Брайън Сингър, нито Twentieth Century Fox са приемали сериозно кандидатурата му - ролята отива при Патрик Стюърт.

Все пак Сингър и Джексън имат нещо общо - и двамата попаднаха под ударите на Me too и бяха обвинени от редица млади мъже в сексуално насилие.