След дълги години на спекулации около "Матрицата", в края на 2019 г. най-накрая получихме добрата новина, че четвърти филм все пак ще има.

Киану Рийвс, Александра Грант и снимките на "Матрицата" 4

Киану и Александра - неразделни и по време на снимките на "Матрицата"

Как върви работният процес

Киану Рийвс и Кери-Ан Мос отново ще са в главните роли, а има и някои свежи попълнения. От няколко седмици дори снимките текат с пълна сила в Сан Франциско.

Даже май се престарават. Според NBC Bay Area, вече има оплаквания от граждани, че експлозиите, които се правят за целите на филма, са прекалено силни и ги смущават.

Освен това, причиняват и материални щети. След една от експлозиите заради генерираната горещина в близост до нея са били разтопени пластмасови рекламни пана. Според работниците, които са били ангажирани да ги подменят, те са били на стойност 2000 долара.

На част от гражданите на Сан Франциско обаче това не им пречи стига щети да бъдат покрити от продукцията и да се спазват правила за безопасност, така че да няма пострадали хора.

Очевидно "Матрицата 4" ще ни предложи екшън от старата школа, където всичко се доближава до реалността, а не е дигитално добавено в последствие. Има дори изтекли кадри на това как за целта на снимките на филма два хеликоптера летят на доста опасна височина между сгради, а пред тях има голяма експлозия.

След всичко чуто и видяно няма как да не очакваме с още по-голямо нетърпение 21 май 2021, когато "Матрицата 4" трябва да се завърти по кината.

Приянка Чопра, "Матрицата 4" и участието на актрисата във филма

Това ли е новото попълнение в "Матрицата 4"

Актьорският състав все повече набъбва