Миналата седмица видяхме как пошираните яйца се оказаха препъни камък пред Стефан, който се провали на елиминацията и трябваше да се раздели с престилката си.

MasterChef 2019: MasterClass от шеф Георги Бойковски и пореден стрес тест

MasterChef 2019: MasterClass от шеф Георги Бойковски и пореден стрес тест

Положението в кухнята става напечено

Тази седмица стресът за хоби-готвачите продължава. Претендентите за голямата награда от 100 000 лева останаха едва 11, а кутията на MasterChef ще ги изпоти сериозно. Под нея те ще намерят продукт, който се използва във всяка професионална кухня, популярен е по царско време, но днес е малко позабравен от домакинствата.

Снимка 418269

Източник: bTV

Хоби-готвачите ще трябва да изберат правилната стратегия, защото от това изпитание зависи дали ще могат да се борят за имунитет. Победителят от кутията на MasterChef ще може да избере с кои двама ще се бори за имунитет, докато всички останали отиват директно на стрес тест.

Силвена Роу, MasterChef 2019 и какво трябва да притежава следващият победител

Силвена Роу и магията на десертите без животински продукти и захар

Новият член на журито в MasterChef за здравословното хранене, за предизвикателството в MasterChef и за това какво е най-важното в една кухня

Специалният MasterClass тази седмица ще бъде воден от шеф Андрей Стоилов, който е председател на Българската асоциация на професионалните готвачи и ученик на шеф Андре Токев. Шеф Стоилов ще приготви класическа рецепта за свинско със скариди, но ще я модифицира с интересен, но позабравен маслен крем.

Снимка 418270

Източник: bTV

Участникът, който се справи най-добре, ще получи значката за имунитет и няма да бъде застрашен от отпадане. Всички останали обаче ще отидат на стрес тест, където журито им е приготвило изненади, предизвикващи потенциала на всеки един.