Във вчерашното предаване видяхме как мангото изигра лоша шега на Гергана и тя бе поредният участник, който трябваше да напусне кухнята на MasterChef

MasterChef 2018: Риск или игра на сигурно

MasterChef 2018: Риск или игра на сигурно

Един участник ще се раздели с предаването тази вечер

Тази вечер хоби-готвачите ще се борят за имунитет, но той няма да дойде никак лесно. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат двата отбора да приготвят тристепенно меню от предястие, основно и десерт, в които задължително трябва да има брашно. 

Снимка 351085

Източник: bTV

Отборите ще разполагат с 60 минути, като се съобразят с условието, че на всеки 15 минути капитаните ще посочват най-слабия играч, от когото ще се лишат. Ще видим и кое от рибна супа с домашно хлебче, свеж киш, патешко с бухтичка, "прабългарско" калцоне, плодов тарт и бисквитен сандвич ще се хареса най-много на журито.

Отборът, който се справи по-добре, ще продължи борбата за имунитет и ще се изправи пред стрес тест. За целта в кухнята на MasterChef ще влезе журито на "Гласът на България". Поли Генова ще представи крем "Дипломат", Камелия пък ще признае, че не може да готви, но пък обожава калкан с пюре от карфиол и салса от авокадо и манго.

Снимка 351083

Източник: bTV

Иван Лечев ще разкаже за пътуване до Бостън, където е опитал едни от най-добрите ребърца с бърбън барбекю сос, а Владимир Ампов -Графа ще сподели римски спомен за канелони с романтичен привкус. Хоби-готвачите ще трябва да приготвят по едно от ястията, а капитанът на отбора-победител ще разпредели задачите.

След 60 минути авторите на четирите най-сполучливи чинии ще продължат в състезанието за имунитет. Те ще трябва да пазаруват за конкурентите си, като в рамките на пет минути ще трябва да съберат минимум шест продукта, един от които - протеин, за да затруднят или провокират опонента си.

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Какво ще спечели победителят в MasterChef 2018

Участниците ще разполагат само с тези артикули и 45 минути, като могат да преценят кои от тях да използват в своята авторска рецепта. Ще видим интересни идеи за чиния от ориз, нов прочит на руло "Стефани", както и кой ще се представи най-добре и ще грабне имунитета.