Винаги е хубаво, когато видим филм или сериал, базиран на комикс. Това е ясен показател, че комиксите, които според мнозина са създадени за деца, могат да омагьосат и възрастните, макар и през екрана.

"Легион" е точно такъв пример. Сериалът е базиран на комиксите на Крис Клермонт и Бил Синкевич, които излизат под шапката на Marvel, и разказва необекновенната история на Дейвид Холър (Дан Стивънс).

Дейвид е мутант (в комиксите неговият баща е познатият ни от филмите за Х-Мен Чарлс Ексевие), който още от дете е диагностициран с шизофрения, защото чува гласове. През годините е местен от една психиатрична клиника в друга. И така докато не навършва 30 години.

Тогава животът му се променя (до голяма степен и осмисля), защото се влюбва в Сид (Рейчъл Келър) - пациент също като него, чиято странност е, че отказва да бъде докосвана по какъвто и да било начин. По същото време Дейвид разбира също, че гласовете в главата му изобщо не го правят луд, а дори напротив - те са дарба.

Разбира и още нещо - че през целия си живот е преследван от зловеща сила, позната като Краля на сенките, който увеличава омразата по света и се храни със злокачествената енергия. Така започва и борбата на Дейвид с това митично същество, която следим вече два сезона.

Снимка 430620

Източник: FOX

Сега обаче се задава трети сезон, който ще бъде и последен за "Легион". Трейлърът, естествено, не ни хвърля кой знае колко светлина около това какво ще се случва. Очертава се Дейвид Холър (и заради начина, по който изглежда визуално в трейлъра) да извърви дългия път към това да стане злодей, какъвто е и в комиксите. Остава въпросът дали сериалът ще върви по линията на комикса, или ще видим нещо различно.

Премиерата на трети сезон на "Легион" е на 8 юли от 23 ч. по FOX