Много организации и инфуенсъри ежедневно ни обръщат внимание за това, че трябва да променим коренно житейските си навици, ако искаме да спасим планетата.

Световните океани, замърсяването с пластмаса и как да помогнем

Как да спасим океаните от пластмаса с тичане

Кампанията е активна до 16 юни

Гледайки снимки и видеа на части от океаните, които са задръстени с пластмасови отпадъци, напълно разбираме какви са проблемите. И лично ние се опитваме да използваме все по-малко пластмаса и да я изхвърляме разделно, за да бъде рециклирана.

Просто всеки трябва да даде своя принос, защото имаме само една планета и не бива да я унищожаваме. Точно това се опитва да ни каже и документалният филм "Лед върху огън".

Той е продуциран от Леонардо ди Каприо (който влиза и в ролята на разказвач) и това никак не ни изненадва, защото актьорът от години обръща внимание на това как унищожаваме околната среда. "Лед върху огън" се фокусира върху климатичните промени и глобалното затопляне. 

Документалният филм разглежда многото начини, чрез които можем да намалим вредните емисии. Въпреки че подобни филми са трудни за гледане заради тежките сцени, които съдържат, Леонардо ди Каприо и HBO искат да дадат думата на учените и изследователите, които всекидневно работят в тази насока. Защото не бива да си затваряме очите пред наболелите проблеми.

What's My Name: Muhammad Ali, HBO и трейлър на документалния филм за Мохамед Али

Тук съм, за да завладея безсмъртието

Мохамед Али е най-великият, а документалният филм за него ще го затвърди

Според актьора, "Лед върху огън" е по-различен от останалите документални филми на тази тематика, защото не само показва последиците от климатичните промени и глобалното затопляне. За 94 минути филмът има за цел да ни покаже как можем да променим нещата с помощта на учените.

"Лед върху огън" е вече наличен в HBO GO, а телевизионната му премиера е на 4 юли от 22:35 ч.