Преди два месеца никой не си даваше сметка, че "Чернобил" може да се превърне в такъв хит. Това обаче е факт и е напълно заслужено.

"Чернобил", Game of Thrones, HBO и успя ли минисериалът да спаси компанията от гнева на феновете

"Чернобил" - това, което хората искаха да видят

Минисериалът се оказа отлично попадение за HBO

Минисериалът на HBO предизвика множество реакции, а ако трябва да ги обобщим, то определено става ясно, че се е харесал на по-голямата част от тези, които са го гледали. Една от отличителните му черти е, че е много мрачен и умело ни вкарва в атмосферата отпреди над 30 години. 

Оказва се, че четвърти епизод е бил още по-мрачен, което е наложило и изтриването на сцена от него. Тук идва и предупреждението, че ако все още не сте гледали епизода, е по-добре да спрете с четенето, защото предстоят сюжетни разкрития.

Бачо и Павел

Източник: HBO

Бачо и Павел

Във въпросния епизод фокусът пада върху сформирането на отряди, чиято задача е да евакуират хората в определен радиус, а всички животни да бъдат убити. Това се налага, за да не бъде разпространена радиацията, с която те са облъчени.

Чернобил и туризмът, който нараства с 40% след излизането на сериала на HBO

Чернобил привлича все повече туристи

Хиляди посетители искат да видят останките от ядрената централа

В официален подкаст на минисериала създателят на "Чернобил" Крейг Мазин заяви, че една от сцените в епизода е трябвало да бъде премахната, защото е била прекалено разстройваща. Както знаем, ликвидаторите, сред които са Бачо, Павел и Гаро, са хората, които убиват домашните любимци, вършат работата си, колкото и неприятна да е тя.

След това слагат телата в огромна яма и я покриват с цимент. Докато циментът започва да пълни масовия гроб, тримата разбират, че едно от кучетата в него е още живо. Помним, че Бачо би убил човек само и само животните да не страдат.

"Чернобил", HBO, IMDb и как сериалът се превърна в най-високо оценената телевизионна продукция

"Чернобил" влезе в историята

Минисериалът на HBO превъртя рейтинга на IMDb

Точно в този момент и тримата се просягат към оръжията си, за да оттърват животното от мъките му. Това обаче така и не се случва, защото разбират, че са останали без никакви амуниции. Крейг Мазин споделя, че са заснели сцената, но след това са решили да не я включват, защото е била прекалено тежка за гледане, пише VT.

"Чернобил" и защо Русия не харесва минисериалът

Русия мрази "Чернобил"

И подготвя свой сериал за трагедията в атомната електрическа централа, който ще излъчи през есента