Лятото е онова време от годината, през което хората често се отдават на занимания с неангажиращ характер. И киноиндустрията знае този факт много добре. Затова и ни поднася по-леки филми, най-вече от жанра комедия и зрелищен екшън. Доста често прави и кръстоски от двете.

Точно такъв хибрид е и "Ченге под наем". За комедийната част се грижи Кумейл Нанджиани, а за напеченото действие (престрелките и бойните сцени) - Дейв Батиста.

Стю (Нанджиани) е средностатистически мъж, който работи в магазин за спортни стоки, има жена, която харесва, но не се престрашава да ѝ го каже. За да бъде по-близък с нея, се съгласява да инвестира в проекта ѝ за фитнес салон, предназначен само за жени. Начинанието на любимата му обаче не е по джоба му...

Снимка 433337

Източник: Alexandra Films

Ето как Стю се принуждава да вземе кола на лизинг и да стане шофьор на Юбер в свободното си време. Точно затова пък му лепват и прякора Стюбер. Но освен тъпо прозвище, допълнителната работа му дава още нещо - среща с Виктор (Батиста).

Вик, както му казват всички, е полицай в Лос Анджелис, който е по петите на Тейджо (Ико Уайс) - опасен престъпник и наркотрафикант.

Голямото ченге се опитва да пипне Тейджо от години, но той винаги успява да се измъкне. Ето защо случаят е предаден на ФБР и Вик е принуден да си вземе почивка. Тази почивка обаче не продължава дълго, защото получава сигнал от свой информатор, който може да му помогне да залови Тейджо.

Снимка 433339

Източник: Alexandra Films

Проблемът е, че Вик се е подложил на операция на очите и точно в този момент не вижда почти нищо. Тази възможност обаче не е за изпускане. Ето защо, за да може да се придвижва из града и да спипа бандита, полицаят си поръчва Юбер. А на повикването се отзовава Стюбер...

Без предварително да знае в какво се забърква, на Стю ще му се наложи да държи оръжие, да стреля с него и дори да рани един бандит, от когото Вик се опитва да изкопчи информация. Нали ви казахме - хибриди... Остава само въпросът колко добра е спойката помежду им и ще се сработят ли с бандитите.

Премиерата на "Ченге под наем" е на 12 юли