Вчера, 18 февруари, на Британските музикални награди Били Айлиш за първи път изпълни на живо "No Time To Die" - водещото парче към саундтрака на "Смъртта може да почака".

Били Айлиш, "Смъртта може да почака", Кари Фукунага и заглавната песен към филма за Джеймс Бонд

Ето на кого е песента към новия Джеймс Бонд

Голямо постижение за 18-годишната изпълнителка

Малко преди това тя и брат ѝ Финиъс дадоха интервю пред BBC, в което споделиха и как са написали текста на песента. Финиъс казва, че почти никога не пише текстовете, когато е в студиото, защото тогава не се чувства вдъхновен.

Ето защо той и сестра му много често пишат песните в неговата стая или в хотелски такива, когато са на участия. Вдъхновението им за "No Time To Die" пък е дошло, докато са се возили в автобус по време на турнето на Айлиш в Тексас.

Именно във въпросния автобус са написали текста на песента към новия филм за Джеймс Бонд. Целият текст пък е бил завършен само в рамките на три дни. Финиъс и Били Айлиш казват, че винаги са искали да направят песен към филм за Агент 007, затова са приели с охота предложението на продуцентите.

Интересното е, че няколко дни преди вдъхновението да ги връхлети, са се опитали да напишат текста на парчето, докато са били в студиото, но нищо не се е получило.

Оскари 2020, Били Айлиш, изпълнението ѝ и защо всички говоря за нея

Били Айлиш превзе Оскарите

Защо всички говорят за изпълнителката

За да бъде "No Time To Die" максимално оригинална и въздействаща, Финиъс и Били Айлиш са изслушали най-знаменитите парчета, правени за филми за Бонд през годините. По този начин са искали да се уверят, че тяхната песен няма да прилича на някоя друга.

Коронавирусът, "Смъртта може да почака", Китай и успя ли вирусът да спре Джеймс Бонд

Коронавирусът спря дори Джеймс Бонд

"Смъртта може да почака" ще понесе сериозни загуби

Още през септември 2019 г. изпълнителният продуцент на филмите за Джеймс Бонд - Барбара Броколи, се е срещнала с Били Айлиш и Финиъс. Тя им е разкрила каква ще бъде първата сцена от филма, за да могат двамата да свържат песента с действието по някакъв начин.