Понеже от 18 години тотално НЕ СЪМ патриот на съвременна България (Чалгария), олимпийските игри са ми почти ултра безинтересни. Единствено, което може би ги бие в тъпомера, е безумието, наречено „Формула 1”:( Да ме прощават милионите (заблудени) фенове!

За Олимпиадата нямам крайно мнение дали е полезна за нещо, но знам какво не ме кефи в цялата тази августовска олимпийска какофония:

*** Не ми се гледат по 30 китайци във финалите на всеки спорт.

*** Не ми се слуша всеки ден за надрусани с допинг идиоти в името на национална гордост или горда нация. Все тая...

*** Не ми е логична системата да блъскаш две години всеки ден като ненормален за едно 30-секундно участие. В което може да ти се падне да ти е ден за разстройство, например!

*** Не ми се получава тръпка да гледам десетки спортове, в които един автобус корумпирани съдии журират като за „Мис Каспичан”.

*** Не ми е интересно да гледам 180 дисциплини плуване, от които в 181 печели някакъв американски Тарзан с невидима перка на задника.

*** Не проумявам харченето на милиони долари за подготовка на някой Робокоп, отпадащ на 16-тина финал, докато в страната му стотици гинат от глад.

*** Не мога да повярвам, че един милиард китайци са приели буквално посланието „Важното е да участваш!”. Това е прекалено, нали?

Като прибавим към всичко това играта на „чичо доктор” на Пламен К., опитите за реставрация в пенсия на Роналдиньо и споровете дали канелата, черния пипер и нишадъра са допинг или не... Олимпиадата става супер досадна и напълно излишна.

Радостното е, че доста хора вече май са на това мнение, след като и новият филм за „Астерикс” (браво на французите и двойно БРАВО на невероятния Ален Делон) е пълна гавра с игрите.

И все пак от състезанията в Пекин остава и нещо забавно. Множеството фотографии, събрани за спомен от един доста горещ и много скучен август (виж у лево и в блога)...

http://vagro.blog.bg/