Това се казва проблем! Едва ли има момиче, което не е предупредено от родители, приятели и близки за опасността от „чара” на Женения мъж. Едва ли има и момиче, което никога не е било изкушавано от този „чар”.

Любопитни, жадни и безразсъдни, различните млади и младолики жени ще реагират различно, ако ги попиташ: "За или против връзка с женен мъж?".

След известно колебание някои ще кажат: "Защо не, няма да се влюбваме, само ще се забавляваме". Други, меркантилни и жадни за кариера или просто за чифт нови обувки, ще кажат: "Чудесно, една възможност за използване". Естествено, все някоя ще каже и „не” заради християнски подбуди. И добре ще направи.

Жененият мъж, когато е решен да кръшка, е по-различен от наперените мъже-Ергени. Той измисля по-нетрадиционен подход към обекта Жена, бива по-изобретателен в обещанията си, по-загадъчен в поведението си и не на последно място по-щедър сексуално. Той може по всяко време с лекота да напише книга или поне есе на теми като: "Колко е сложно да има мир и любов в къщи", "Колко малко й трябва на жената да е щастлива", "Ключът към женското сърце са жестовете", "Романтиката - нелепа, но полезна" и т.н.

Без значение е какво кара Женения да кръшка на жена си, дали я обича или не, дали ловът му е в генетиката или не. „Чарът” и успехът му се крият именно в това, че той вече знае повече за женската природа от неженените. Той знае по-добре какво се харесва на жената и как й се харесва - не защото е по-мъжествен и готин от останалите, а благодарение на придобития с жена му опит :)

"Жената гадже" е едно понятие, което се превръща в съвсем друго скоро след като придобие качеството "Съпруга". Тя си е същата, разбира се, но този й статут, колкото и да го отричат в днешно време, й дава много. Тя придобива повече самочувствие, увереност, мечтите й лесно стават изисквания, а надеждите - необходимости. Ставайки и майка на децата му... самочувствието, съответно и изискванията й, се задълбочват още повече. Така, неусетно почти, Жененият мъж, без да прави нищо особено, става философ, знаещ в пъти повече за жените от тези, които все още са ловци на гаджета. Всичко това, което Ергенът, преживял много любови, донякъде е научил, и за което мъжът без опит само се досеща, той вече го е изстрадал, преглътнал и може да започне да бере плодовете му.

Излизайки на лов, лесна негова плячка стават именно жените, почти изпаднали в отчаяние от връзките си с "мъже-лекета", които не знаят как да се държат с тях или как да правят секс. Той ще се хареса лесно и на много млади момичета, които са жадни да научат повече за света на големите и силни мъже с опит и житейска мъдрост, както и на застаряващите необвързани мадами, изпуснали другите влакове и готови да се метнат и без билет на експрес като него.

Веднъж хванати в капана на Женения, дори жените с претекст за "неангажиращо забавление" лесно изпадат в драма като от сапунен сериал и скоро започват съревнованието с Жена му. Следва и доказването на Женения пред Завоеванието. Не е лесно от 100 кладенеца вода да се носи, за да се убеди една жена, че е по-добре да има статут на любовница, отколкото на съпруга. Трябва много изобретателност в предоставяните й забавления, както и в съчетанието на думите, които й се прошепват в тъмното. Трябва много щедрост и романтика в плановете за утре - толкова много, че да останат някак незабележими тези за догодина. Завоеванието все някак трябва да повярва, че Коледата, на която не са били заедно, е най-скучната му дрямка през годината, а откраднатият следобед с нея - кулминацията на сексуалния и емоционалния му живот.

Жененият никога не мечтае да се ожени отново! В повечето случаи той не мечтае и не възнамерява и да се развежда. Въобще, трудно ще заведете отново до олтара мъж, който някога е бил женен и се е развел. Разбира се, има неориентирани, безотговорни или просто тип "путьо" мъже с по 5 брака и с по 10 деца от различни жени, но те са толкова незаслужаващ коментар случаи, че въобще не ги мисля.

Нелепо, но е факт, че у всеки човек е заложен интересът и стремежът към непозволеното. То нерядко може да бъде и красиво, но винаги си има своята цена. Дали ще я плати Жененият, изправен пред избора, например, между дълг и секс? Или ще платят изоставената съпруга и децата, заживели с един родител? Или пък може би ще я плати прелъстената и сменена с друга любовница?...

Връзката с Женен мъж си е игра с огъня. Интересен житейски опит, който помъдрялите предочитат да забравят. Стига да успеят.