Според официалната информация R.U.S.E. е оптимизирана за най-новите модели процесори на Intel, включително Core i7, така че неслучайно новото заглавие беше демонстрирано за пръв път на 25 март на щанда на Intel по време на Game Developers Conference (GDC) в Сан Франсиско.

Според разработчиците "R.U.S.E. е единствената по рода си стратегия в реално време, която дава възможност на геймърите да заблуждават враговете си, за да доведат своята нация до победа, а също и да контролират действието, редувайки непрекъснато фокуса от сърцевината на бойното поле до панорамен изглед на цялата картина".

Играта е базирана на енджина IRISZOOM, който осигурява интуитивен интерфейс, позволяващ гладки, бързи преходи от панорамна картина на целия конфликт към по-концентриран поглед в центъра на битката и обратно.

"Чрез R.U.S.E., Ubisoft за пореден път ще взриви жанра, предлагайки стратегия в реално време в комбинация с някои трикове, който ще накарат геймърите да потръпнат," коментира Тони Кий, старши вицепрезидент на продажбите и маркетинга за Америка в Ubisoft.

PCWorld